Пращаме най-много чубрица и копър в колет

Сред най-популярните сувенири, които сънародниците ни зад граница искат от роднините си у нас, са традиционните шевици, мускалчета с розово масло и календари с гледки от България

Пращаме най-много чубрица и копър в колет | StandartNews.com

Подправки и най-вече чубрица и копър са сред най-често изпращаните родни стоки за близки и приятели в чужбина, особено за коледните и новогодишни празници. Това каза пред Дарик началничката на териториалната дирекция на "Български пощи" в Пловдив Диана Ранчева.

"Обикновено хората изпращат за Коледа и Нова година традиционни неща, които са чисто български – подправки, луканки, суджук. Най-често изпращат чубрица, копър, които липсват в чужбина и са типично български подправки, а също и сирена и кашкавали родно производство. Изпращат се и традиционни български бонбони", каза Ранчева.

В пощата обаче разполагат със специални списъци, какви предмети могат да бъдат допуснати от всяка пощенска администрация по света. Например любимите на много хора лютеница и кисело мляко не се приемат за изпращане, тъй като бурканчетата са чупливи.

Сред най-популярните сувенири, които сънародниците ни зад граница искат от роднините си у нас, са традиционните шевици, мускалчета с розово масло и календари с гледки от България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай