Четвъртък,

Последен ден за деклариране на доходите

От: Мартина Суботинова -
Последен ден за деклариране на доходите
A
A
A

Днес, 5 май, е последният срок, в който трябва да декларираме доходите си от миналата година и да платим данъка за довнасяне, ако имаме такъв. Най-предпочитани от данъкоплатците са предварително попълнените данъчни декларации, достъпни чрез персонален идентификационен код, коментира пред "Хоризонт" говорителят на НАП Росен Бъчваров.

"Полунощ е крайният възможен срок, в който могат да се декларират доходите от 2020 г. по електронен път с безплатния персонален кодна НАП или с електронен подпис. Но нашият съвет е да не се подава данъчна декларация непосредствено преди полунощ, защото нещо се обърка. Времето за реакция ще е недостатъчно", коментира той.

Годишна данъчна декларация подават лицата, получили хонорари през 2020 г., дори и ако данъкът им е удържан в пълен размер от платеца. Земеделските стопани и лицата, които през миналата година са получили доходи от наем, доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина, също трябва да попълнят формуляра, пише БГНЕС.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички