Полиция в парковете, Иванов притеснен

До момента в МВР има 36 заразени служители с коронавирус, от които 10 излекувани

Полиция в парковете, Иванов притеснен | StandartNews.com

Полицията влиза в парковете. Това съобщи главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов в интервю за БНТ. Подобно на шефа на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски и Иванов изрази притеснение от евентуалното струпване на хора.

ВИЖ ОЩЕ: За какво се карат Мутафчийски и Борисов

Полиция ще виждаме и в парковете, за да се следи дали се спазват всички предписания на властите. Организацията е главно на кметове на общини, но главният секретар на МВР Ивайло Иванов вече е дал указания на всички областните директори да оказват пълно съдействие.

ВИЖ ОЩЕ:От днес: В парка с маска и на 2 м един от друг

"В даден парк, който ще бъде отворен в часовия диапазон, се създава една организация откъде може да се влиза, откъде може да се излиза, на какво разстояние, каква е да посоката на движение, за да няма струпване. В повечето паркове ще има доброволци, ще има охранителни фирми и ще има полицаи, които евентуално ще окажат съдействие на тези доброволци при някоя конфликтна ситуация. Ако някой очаква, че ще има полицай на всяка алея, не е това идеята", обясни Иванов.

ВИЖ ОЩЕ: Мутафчийски с графики срещу леките мерки

"Леко с притеснение приемам това разхлабване на мерките, защото при нас нещата не са много добре”, коментира още главният секретар на МВР.

Гражданите, които не спазват правилата, могат да получат административни санкции.

Според главния секретар има задръствания по КПП-та, тъй като хората са безотговорни и продължават да пътуват, въпреки забраната. За петъчния ден МВР е събрало 35 000 декларации само на изходите на София. Всички ще бъдат проверени.

ВИЖ ОЩЕ: 35 000 софиянци духнали в петък

 "От 17 717 проверени декларации в периода 17-14 април 788 човека са посочили като основание пътуване до работа, а нямат трудов договор. Отделно 159 също са посочили основание за работа, а са регистрирани в Бюрото по труда", съобщи Иванов.

До момента в МВР има 36 заразени служители с коронавирус, от които 10 излекувани.

"Ще поискаме включване на армията, когато има много заразени служители на МВР и те нямат физическа възможност да изпълняват функциите си. Армията ни помага във всяко едно отношение", каза още главният секретар на МВР. Той отказа коментар във връзка с акцията, свързана с певицата ЛиЛана.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай