Погнаха къщите за гости заради 8 декември

Материалът показа нарушения при къщи за гости

Погнаха къщите за гости заради 8 декември | StandartNews.com

Министърът на туризма Марияна Николова ще сезира РЗИ, Комисията за защита на потребителите и МВР, с които да извършат масови проверки на къщи за гости и хотели за студентския празник. Реакцията идва след репортаж на нова тв, която показа как къщи за гости са готови да приемат над 15 празнуващи, въпреки наложените ограничения.

„Изразявам своето възмущение и недоумение към някои икономически субекти, които са решили да погазят законите на страната. Никой по никакъв повод не може да си позволява да нарушава тези правила”, коментира вицепремиерът Николова.

Тя увери, че ако при проверките бъдат констатирани нарушения, обектите ще бъдат затворени до края на сезона и ще понесат цялата строгост на закона.

„Ще сезирам и министъра на вътрешните работи още днес. Ще бъда безкомпромисна спрямо нарушителите, защото безскрупулното поведение само на един е достатъчно да доведе до трайни поражения върху имиджа на всички хотели”, допълни още министърът на туризма. Ако при проверките се стигне до заключена врата и недопускане на инспектиращите, ще се търси съдействие от органите на реда.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай