По 20 души се тъпчат в къщи на морето

В Черноморец и Созопол ужасени от прииждащите столичани

По 20 души се тъпчат в къщи на морето | StandartNews.com
  • В Черноморец и Созопол ужасени от прииждащите столичани

Столичани ужасиха хората по морето, след като се появиха на тумби в дните преди Великден. Идват от най-голямото огнище на заразата, не е честно, казаха местните хора в Черноморец. И се възмущават, че в една от къщите се е събрала компания от 20 души.

Курортите по морето се напълниха с хора от столицата  и другите големи градове. По морето има повече софийски коли, отколкото местни, възмути се преди ден и шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Много от собствениците на жилища са дошли още преди извънредното положение, но истинският наплив е бил в последните два-три дни, разказаха местните пред камерата на бТВ. Вилите и апартаментите във всички курортни селища на юг са пълни. За да минат през КПП-ата на излизане от София, преди поставянето й под пълна блокада, хората са показвали нотариален акт или декларация, че имат имот на морето.

Според продавачка в Черноморец това е повод за притеснение. "Те не са от един месец тук, както казват, а са новодошли", обясни Цвета Иванова пред бТВ.

"Един да има приносител и, да не е болен, знаете тук как е. Ами не е честно, не е честно, би трябвало всеки да си стоят по родните места", коментира магазинерката Донка Чанева.

"Като ме видят, спират, искат да говорят с мен, ама викам: "На два метра от мен!" Първата къща горе, 20 човека са вътре -  пловдивчани, софиянци, вътре в къщата. На какво мяза това нещо?! Уж забрана, уж не знам какво, няма никаква забрана!", възмущава се Яни Янев, който е пазач от години.

Новопристигнали има и в Созопол. Там кметът Тихомир Янакиев апелира хората да си останат у дома. "Моят апел към тези хора е да бъдат така добри, да заповядат при нас, с широки обятия ще ги посрещнем, но след като падне извънредното положение", обърна се към пришълците Янакиев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай