Пътниците ликуват! Голяма промяна в БДЖ до дни

Първите 19 пристигат в България още през април

Пътниците ликуват! Голяма промяна в БДЖ до дни | StandartNews.com

Източник: БНТ

БДЖ и "Дойче бан" сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона.

Първите 19 от тях ще пристигнат в България още през април, а останалите 57 ще бъдат доставени по график до началото на юни, съобщи БНТ. С тях БДЖ ще модернизира над 20% от подвижния си състав и ще обслужва най-натоварените направления от София до Варна, Бургас и Русе.

Договорът включва доставка на 60 пътнически вагона от салонен тип за пътуване във втора класа, 6 специализирани пътнически вагона за превоз на трудноподвижни лица и велосипеди, както и 10 вагон-бистра. Общата стойност на договора е 30,5 млн. лева, която включва и всички разходи по доставката им до България. Единичната цена за 1 вагон възлиза на 391 166 лева.

Подвижният състав отговаря на всички съвременни стандарти за комфорт, оборудван е с климатична система, както и с информационна система за уведомяване на пътниците за гарите и спирките по маршрута на влака. Последният планов ремонт на вагоните е извършен в периода 2018-2022 г., а до декември 2023 г. те са били в експлоатация по железопътната мрежа на Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
9 Коментара
А кога
преди 4 седмици

ще има скоростен влак до Париж, Рим и Берлин

Откажи
Кога, кога
преди 4 седмици

На Марта в сряда !

Откажи
Алабалас
преди 4 седмици

Вече това е постижение, че ще купят дърти вагони "салонен тип", разбирай конски хамбари. Като пуснете в движение нови вагони с купета, пътеки в коридорите, да минава служител с количка със закуски и напитки, тогава ми обяснявайте колко сте велики!

Откажи
Опааа
преди 3 седмици

А бе неразбирач! Вагоните с купета са отживелица! Пътувал ли си с влак в Европа? А тези вагони са чудесна придобивка за спасяване на положението. По планът за възстановяване ще се купуват още доста нещо и има някаква светлина в тунела на БДЖ. Ако свалят пътуването Варна-София под 6 часа в добри условия ще е супер. Всичко друго е присъщото българско мрънкане…..

Откажи
Йокин
преди 4 седмици

СПОКО,драги Сънародници!!!На 30(тридесети)февруари,всичко се оправя.Заплати и пенсии,ДО НЕБЕСАТА!

Откажи
Петко
преди 4 седмици

То ще иска и поддръжка, иначе ще е от ден до пладне. БГ пътниците ще ги разкостят

Откажи
Втора ръка хора сме
преди 4 седмици

Тия вагони трябва да ни ги дадат без пари даже те трябва да ни платят че ги отърваме от боклука.Друг е въпроса че Ганьо нови вагони не заслужава щото не може да пази.

Откажи
Радо
преди 3 седмици

Баси държавата,купува стари самолети,стари страйкъри,стари вертолети,сега и стари вагони.Нещо ново кога бе,мама ви крадлива.

Откажи
Опаа
преди 3 седмици

1. Самолетите Ф16 са ново поколение и много държави, включително модерната турска армия купува такива. Нали не се мислиш за по умен от турските управляващи? 2. Вертолетите са чисто нови и от един от топ 3 производителите в света! 3. България Еир купи 5-6 чисто нови еирбъс-а 4. Вагоните са чудесни да се се предоставят нормални условия на първо време. С парите от ПЗВ от ЕС ще се купуват нови, но няма да как дойдат утре. Това не са компотите на баба Пена. 5. Ти цървул сигурно един лев данък не си платил, но имаш прет претенции за 5ма. За да се купи каквото и било, трябва да работим, произвеждаме и да си плащаме данъците!!!

Откажи