Парламентът в почивка за Рамазан Байрам.Цонев с поздрав за мюсюлманите

Нека отворим сърцата си за състрадание, каза зам.-председателят на ДПС

Парламентът в почивка за Рамазан Байрам.Цонев с поздрав за мюсюлманите | StandartNews.com

Парламентът няма да работи на големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам утре. По предложение на ДПС решението бе взето със  159 гласа „за”, 41 „против” и 20 въздържали се.

От името на християните специален поздрав към мюсюлманите в България и всички български граждани мюсюлмани извън България, които живеят по света, отправи зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

Нашите братя и сестри мюсюлмани празнуват утре своя голям празник Рамазан Байрам. Ние в ДПС изповядваме философията, че различието е богатство. Всеки трябва да отстоява своята идентичност, ако е необходимо да му помагаме да прави това, но в заедност да градим общото ни бъдеще на тази древна и свещена земя, която е наша обща Родина. Доказано е в нашата нелека историческа съдба, каза Цонев.

Разбирателството и толерантността между представителите на различните религиозни общности в България са повод за гордост и единство на нацията, категоричен бе той.

Затова от името на християните в ДПС и не само в ДПС искам да поздравя всички мюсюлмани в страната и извън нея.

Както Великденският пост, така и Свещеният месец на Спасението ни учат на смирение, покаяние и милосърдие.

Нека отворим сърцата си за състрадание, прошка и подкрепа, а дните ни да бъдат изпълнени с разум и отговорност пред бъдещите поколения, каза още Цонев.

Силата на заедността ни дава вярата и надеждата, че можем да се справим с всички трудности и изпитания - и като хора, и като държава, допълни той.

Честит празник, скъпи братя и сестри мюсюлмани, бъдете живи и здрави, вие и вашите семейства и всички хора, които обичате и бъдете все така патриоти в Родината, в която живеем и в която сме се родили, заключи Йордан Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай