Парламентът с важно решение! Войници и офицери ликуват

В навечерието на празника на въоръжените сили ще бъде добър морален стимул

Парламентът с важно решение! Войници и офицери ликуват | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия, архив

Парламентарната комисия по отбрана одобри промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, според които общото възнаграждение за най-нисшата длъжност за военнослужещ ще бъде равно на средната заплата за страната. Законопроектът беше гласуван с единодушие в комисията.

Според мотивите на законопроекта от 1 януари 2025 г. общото възнаграждение за най-нисшата длъжност за военнослужещ ще бъде равно на средната заплата за страната. За изпълнението му ще са нужни допълнително средства в бюджета в размер на 510 млн. лв.

От гледна точка на парламента, това е знак на грижа към въоръжените сили. Така служебният министър на отбраната Атанас Запрянов коментира пред репортери гласуваните промени. Това е голямо задължение към военното и политическо ръководство, имайки този инструмент, да започнем широка кампания за набиране и попълване на вакантните ни длъжности, коментира министърът. Планираме и други решения, които ще допълнят това, каза още той.

В навечерието на празника на въоръжените сили ще бъде добър морален стимул, хората в отбраната да разберат, че техният труд е значим, че отбраната и сигурността имат значение и от тях се иска добросъвестно да си изпълняват войнските дългове, заяви Запрянов.

Следим ситуацията в Близкия Изток и очакваме да няма ескалация, каза министърът и добави, че зависи от правителството на Израел как ще реагира и как ще се развият събитията.

Нищо на никого не е дадено, отговори Атанас Запрянов на въпрос, свързан с твърденията на председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов, че България преговаря с Украйна за предоставяне на танкове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Ной
преди 1 седмица

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://use.my/sman

Откажи
Възмутена.
преди 1 седмица

От къде ще дойдат парите? Не дай си Боже при война, всички мъже ще бъдат мобилизирани. В мирно време - сладки военни парици. Десетилетия на хранилката. Аман от повишени военни заплати и своевременно тлъсто пенсиониране.

Откажи
Възмутен от бивша 16република .....
преди 1 седмица

Сега казваме ,,Демокрация,,...едно време по Соца.всичко държавно ,и навсякъде Соц.,сега Соц.само в държавното (хубав живот с постоянно увеличение на заплати ,осигуровки за сметка на бюджета )Такава Демокрация ,дето за едните още Социализъм ,за други Капитализъм .....Да ви е.а, и Българската Демокрация!!!

Откажи