Парк съветва ученици и студенти как да пазят природата

Парк съветва ученици и студенти как да пазят природата | StandartNews.com

Национален парк „Рила" ще отбележи днес в местността Карталска поляна Месеца за защита на природата. В събитието ще участват ученици от шести, девети и десети клас от благоевградски училища. Служители на парка с беседи ще представят защитената територия и дейностите по опазването й. Ще се проведе интерпратативен опознавателен маршрут от Карталска поляна до входа на резерват „Парангалица" и ще има екоигра.

Денят на биоразнообразието ще се отбележи на 18 май, понеделник, в местността Кирилова поляна. В проявата ще участват студенти от трети курс на Лесотехнически университет. Образователна екологична програма ще има на 21 май с ученици от Клуб „Приятели на Национален парк Рила" към Обединен детски комплекс - Благоевград. Експерти ще представят тазгодишната кампания на международния ден под мотото „Биоразнообразие за устойчиво развитие" и биологичното разнообразие и забележителностите на защитената територия и дейностите по опазването й. „НП Рила" ще вземе участие в организираното от община Благоевград на 28 май общинско състезание по екология и по здравеопазване за ученици от 5-ти до 8-ми клас. Специалисти ще оценят резултатите на учениците от първи кръг – решаване на екологичен тест, както и двата практически кръга – съставяне на хранителни вериги и разпознаване на защитени растителни видове и билки.

В края на състезанията всички участници ще се запознаят със защитените територии в региона на Югозападна България и характерното за тях природно богатство и дейностите по опазването им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай