Вторник,

Паргов признателен на УниБИТ за почитта към баща му

От: СТАНДАРТ -
346
Паргов признателен на УниБИТ за почитта към баща му
A
A
A

Признателен съм на Академичния съвет на УниБИТ и лично на проф. Стоян Денчев за почитта към баща ми. Благодарен съм им, че с единодушното си решение няма да позволят името на проф. Драгомир Паргов да потъне в забрава. Това каза Калоян Паргов по повод новината, че една от големите зали в университета ще носи името на проф. Паргов.

Той е основател и първият декан на Факултета по информационни науки във висшето училище. Автор е на множество научни публикации, които получават международна популярност в средите на експертите в областта. Участвал е и в приложни разработки, като системите за защитата на БНБ, Булбанк и Министерски съвет. Много негови възпитаници успешно се реализират в сферата на информационната сигурност у нас и по света. Сред тях е настоящият ректор на УниБИТ проф. Ирена Петева

„За баща ми университетската работа беше мисия и страст, а студентите и колегите преподаватели - второ семейство. Ето защо, чрез този акт на признание за приноса му към развитието на УниБИТ, проф. Драгомир Паргов ще продължи да е част от живота на учебното заведение“, убеден е Калоян Паргов.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com