Пълна промяна с легналите полицаи. Три вида

"Гърбиците" на пътя ще бъдат с по-големи размери от досегашните и по-полегати

Пълна промяна с легналите полицаи. Три вида | StandartNews.com

Три вида легнали полицаи ще се правят вече по улиците у нас. Те ще бъдат с по-големи размери от досегашните и по-полегати. Това предвижда проект за наредба за съоръженията за ограничаване на скоростта на МВР и МРРБ, пусната миналата седмица за обществено обсъждане, съобщава "Труд".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Революция на пътя! Край на "легналите полицаи"

90 на сто от “легналите полицаи” в България не отговарят на нормите от наредбата от 2012 г. На 28 февруари Върховният административен съд отмени повечето текстове от нея. Така на практика “легналите полицаи” бяха пенсионирани. От този ден нови не могат да се строят, а старите останаха да чакат срока, в който да бъдат махнати, ако не отговарят на нормите.

Поставени до стената, чиновниците от двете министерства написаха само за седмица нов нормативен документ. В наредбата от 2012 г. ясно пишеше, че изкуствените неравности трябва да са с височина 7,5 см и ширина 4,20 метра.

Всички съществували дотогава “легнали полицаи” с други размери трябваше да бъдат премахнати в срок от 1 година, тоест - до 2013 г. Те обаче останаха повече от 10 години да трошат колите на българите, защото нямаше никаква предвидена санкция за стопаните на пътя, нито глоба за някой кмет, който търпи “гърбици” с височина 10-15 см, правени от самоуки майстори.

В проекта новата наредба най-ниският “легнал полицай 1” е с височина от 5 до 8 см и неговата задача е да ограничи скоростта над 30 км/ч. Неговият колега “легнал полицай 2” може да изпъкне от 6 до 10 см, за да свали скоростта под 30 км/ч. През най-дебелия “легнал полицай 3” трябва да се мине със скорост под 20 км/ч и неговият торс е от 10 до 12 сантиметра.

Всички неравности от типа “гърбица”, които не отговарят на посочените размери, трябва да бъдат махнати. Не е указано обаче в какъв срок трябва да стане това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
kippin
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи