Откриха кой е изгубил голяма пачка с ластик

Човекът съобщил детайли за парите, благодари на доблестния велосипедист, който ги открил и предал в Четвърто районно

Откриха кой е изгубил голяма пачка с ластик | StandartNews.com

Открит е собственикът на голяма сума пари, изгубени на 29 март и предадени в полицията. СДВР е установило кой е притежателят на пачката, предадена в Четвърто районно, съобщиха от МВР. 

В полицейското управление днес е дошъл представител на търговска фирма, който на 29 март изгубил парите в района на бул. "Симеоновско шосе" в участъка между бул. "П. Яворов" и бул. "Г.М. Димитров". След проведени беседи и оперативни действия, по безспорен начин е установено, че именно той е собственикът на парите, предадени от съвестен гражданин в същия ден в Четвърто Районно управление-СДВР.

В този ден гражданин минавал с велосипеда си по бул. "Симеоновско шосе" видял на пътното платно пари, вързани с ластик. Прибрал ги и незабавно ги предал в най-близкото районно управление. Тъй като в полицията нямаше постъпил заявителски материал за подобен случай, бе разпространена информация за търсене на собственика им.

Човекът, изгубил въпросната сума, видял публикациите и дошъл в управлението, като съобщил данни и детайли, необходими за удостоверяване истинността на твърдението му, че именно той е собственикът на парите.

Той благодари на велосипедиста за доблестната постъпка.

Междувременно в столичното Четвърто РУ се явиха доста претенденти за откритите пари в София. Никой  обаче не е издържал полицейския тест, за да докаже, че сумата е негова.

Полицаите са разпитвали кандидатите да получат парите каква е сумата, къде е загубена, в плик ли са били или пръснати. "Този, който много настоява, че са негови, да бъде подложен на тест на детектор на лъжата - ще трябва да се съгласи", заяви преди дни пред NOVA Румен Костадинов, директор на IV РУП - София.

"Вече има доста граждани, които искат бърза и лесна печалба. На принципа на тотото и много интересно, всички казват, че са на баба им. На единия бабата е в провинцията. Има и гражданин, който е казал, че са на баба му и са 4 000 лева", коментира полицейският шеф.

Ако полицията не бе намерила истинския собственик на загубените пари, сумата щеше да бъде върната в трезора на БНБ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай