Още тази вечер! Леден капан за част от страната

Каква е прогнозата за слведващите дни

Още тази вечер! Леден капан за част от страната | StandartNews.com

Още тази вечер ще се появи проблем в някои части на страната.

Възможни са поледици тази вечер и утре сутрин над Северозападна България!, предупредиха любителите синоптици от "Метео Балканс".

Ето и прогнозата от учените от НИМХ:

През нощта облачността ще е значителна. След полунощ в Западна България ще има валежи от дъжд, а на места в северозападните райони ще има условия за поледици. Сутринта на отделни места в Горнотракийската низина видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София – около 1°.

Утре ще има значителна облачност и на много места ще превалява дъжд. В повечето райони от страната ще духа слаб, в Източна България и Предбалкана умерен югозападен вятър и максималните температури ще достигнат 15°-16°. В Западна България ще се задържи почти тихо и там в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а дневните температури ще са до 5°-7°. В София максималната температура ще е около 13°.

Над планините ще е предимно облачно и ветровито. Ще има валежи от сняг, под 1700 m – от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 7°, на 2000 m – около 4°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и главно в южните райони ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай