Ортопед е лекар на 2013 година

Лекарите в страната честват професионалния си празник

Ортопед е лекар на 2013 година | StandartNews.com

София. Ортопед стана лекар на 2013 година. От Български лекарски съюз съобщиха, че почетен знак "Лекар на годината"-2013  ще получи доц. д-р Бинка Попова от Клиниката по ортопедия и травматология към университетска болница "Царица Йоанна". Отличието ще й бъде връчено на официалната церемония по случай 19 октомври - Ден на българския лекар.

Доц. д-р Бинка Константинова Попова - Русева е известна с това, че за първи път извършва успешна реплантация на напълно ампутирана през дланта ръка в България. Тя работи насочено в областта на микрохирургията, направила е около 300 реплантации и множество оперативни интервенции в областта на реконструктивната микрохирургия. Била е на специализация в Съединените щати. Тя е и дългогодишен преподавател към МУ - София, научен ръководител на двама докторанти, както и член на Българско дружество по Ортопедия и Травматология и по хирургия на ръката. Членува и в Международната и Европейската федерация на дружествата по хирургия на ръката.

Българският лекарски съюз провежда извънреден събор в град Равда, на който ще бъде обсъден и приет проект за Национален рамков договор за 2014. Събирането е и по повод професионалния празник на лекарите, който тази година е 20-ти юбилеен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай