Официално! Слави разкри богатството си

За първи път пред КПКОНПИ

Официално! Слави разкри богатството си | StandartNews.com

Слави Трифонов най-после даде отговор на въпрос, който нездраво вълнуваше доста хора у нас през годините.

Над 9 милиона лева в банкови влогове в евро и лева, налични парични средства от 1,1 млн. лева и 210 000 лева доходи от друга трудова дейност. Това е описал лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов в декларацията си пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), която той подава за първи път като партиен лидер.

Заради неподаването на въпросната декларация, както изисква законът, той плати административна глоба и обеща да декларира имуществото си. Неподаването ѝ пък обясни през януари с думите "не исках да давам повод за сеир и да задоволявам жълто любопитство", "въпреки че всичко, което притежавам, е изработено абсолютно законно и абсолютно доказуемо и то пред вашите очи".

Все пак Слави Трифонов спази закона и обещанието си и днес става ясно, че през миналата година бившият шоумен е купил къща с двор в София за 1,3 млн. лв. Имотът е с разгърната застроена площ от 916 кв. м., а като произход на средствата е посочен ликвидационен дял.

Лидерът на ИТН е обявил и дяловете си в три акционерни дружества, което е публична информация отдавна. Това са "Алт плеър" АД, където има 29 994 акции за близо 300 хил. лв., "Седем Осми" АД за 9 млн. лв. и "Сет 666" АД за 50 хил. лв.

В декларацията си Слави Трифонов е посочил още две вземания от местни лица за общо 15 хил. лв.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай