Обясниха влаковия инцидент на „Илиянци“. Защо загинаха двама души

Трябвало да има трети човек, който да предупреждава работниците за идващ локомотив

Обясниха влаковия инцидент на „Илиянци“. Защо загинаха двама души | StandartNews.com

Източник: бТВ

Профилът на маршрута, липсата на видимост и наличието на храсти – всичко това е в основата на инцидента със загиналите на железопътните релси двама служители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, съобщава бТВ.

„Влакът тръгва от гара „Илиянци“ към съответния пост, за да остави вагоните. Връщайки се отново към гарата той удря колегите. Става дума за много остър завой, който е обрасъл с храсти. Трудно е било за машиниста да ги види, защото той седи в дясната страна на локомотива, а кривата е лява“, обясни Петър Бунев, съпредседател на Синдиката на железничарите към КНСБ.

Според него все още не се знае много за трагичния инцидент. Той се надява след разследването на компетентните органи да стане ясно какво точно се е случило.

„Косачките вдигат шум. Всеки го знае, защото е използвал косачка. Факт е обаче, че в такава ситуация трябва да има едни човек – т.нар. сигналист, който да пази онези, които работят. Но в този момент все още не е ясно къде точно е трябвало да чистят. Възможно е да е трябвало да косят треви и храсти извън обсега за маневри“, обясни още Петър Бунев.

Той е категоричен, че се прави инструктаж всяка сутрин. Ето защо синдикалистът смята, че работниците или е трябвало да имат трети човек, който да ги предупреждава, или да косят тревата извън обсега на маневрите на влаковете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Инженер-енергетик
преди 5 месеца

Хора, няма ли нарядна система в НКЖИ, или не са спазени условията? Задължително трябва да има ръководител и наблюдаващ изпълнението! Потресена съм! Бог да прости двете жертви, които си отидоха твърде рано от този свят!

Откажи