Четвъртък,

Обсъждат важна промяна в бюджета на София

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Столичният общински съвет на свое заседание днес ще обсъжда актуализацията на бюджета на София за тази година. Тя се налага заради по-малкото приходи, които постъпват заради кризата с Covid-19. Действащият бюджет е за 1 милиард и половина лева.

Заместник-кметът Дончо Барбалов ще поиска средствата да бъдат намалени с 23 милиона и 400 хиляди лева. "Не трябва да забравяме, че средствата, с които Общината на практика може да разполага - това са приходите от данъци и такси, които Общината директно събира. Те за тази година бяха разчетени в размер на 790 милиона лева. За март месец имахме с 19 милиона лева по-малко приходи. След няколко дни ще знаем резултатите от април, където също очакваме спад в приходите, което е нормално в създалата се ситуация", обясни зам.-кметът пред БНР.

Всички инфраструктурни проекти, които могат да бъдат отложени, ще се реализират през следващата година. Няма да има намаление на парите за изграждане на метрото, строежа на детски градини, ремонта на училища, изграждането на вътрешния градски ринг и Източната тангента, както и за почистване на града.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички