Обрат с времето! Половин България страда

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт

Обрат с времето! Половин България страда | StandartNews.com

Нов обрат с времето. Поднася си неприятна изненада и половин България ще страда под напора на опасни ветрове.

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна. Обявен е жълт код за силен вятър в половин България, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Преди обяд в Западна България, а след обяд и в източните райони ще има валежи от дъжд. Привечер, с понижението на температурите, в Предбалкана и по високите котловинни полета дъждът ще се примесва със сняг. В повечето райони валежите бързо ще спрат, а от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и да намалява.

Преди обяд вятърът ще е от югозопад, след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Северна България - силен и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 5°. 

По Черноморието облачността ще е значителна. Около и след обяд ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта в повечето места ще спрат. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

В планините ще преобладава облачно време с валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 3°. 

В събота ще бъде много ветровито. Облачността ще е променлива, през нощта временно ще намалее до ясно, през деня ще бъде по-често значителна. На места, главно в Северна България, ще има превалявания от дъжд, в Североизточна България и Предбалкана - от дъжд и сняг.

В неделя вятърът ще запази посоката си от запад-югозапад; малко ще отслабне, но все още ще бъде умерен, в отделни райони до силен. Вероятността за валежи е много малка, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Борис
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи