Облачно време, в низините с мъгли

Преобладаващите минимални температури са между 2° и 7°, а максималните – между 7° и 12°

Облачно време, в низините с мъгли | StandartNews.com

Над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. На места ще има слаби превалявания от дъжд, през нощта и в сутрешните часове в Предбалкана и по високите полета и от сняг. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 7° и 12°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за декември.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха и морската вода: 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще е облачно, по билата и мъгливо. На места ще има слаби превалявания, предимно от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

В петък ще преобладава облачно време, в много райони в равнинната част от страната - отново с намалена видимост. На отделни места ще има и слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще бъде слаб, от юг-югоизток. Температурите ще се повишат, повече в планините и планинските райони, където ще има разкъсвания и намаления на облачността. В събота от запад на изток ще бъде с валежи от дъжд, над около 1500 м - от сняг. Югозападният вятър ще се смени със северозападен, ще бъде умерен, в неделя постепенно ще отслабне. Облачността ще е променлива, в източните райони все още е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в източните райони до 7°-8°, максимални - предимно между 7° и 12°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай