Ново! Противоминно наблюдение у нас

Допълнителни действия след взрива на морската мина в Румъния

Ново! Противоминно наблюдение у нас | StandartNews.com

 

Допълнителни действия за противоморско наблюдение са взели Българските Военноморски Сили. Това е с цел осигуряване на безопасността на корабоплаването и предотвратяването на инциденти.

Мерките са във връзка с получена информация за експлозия на морска мина в близост до черноморския курорт Костинещи в Република Румъния, съобщиха от Министерството на отбраната.

Поддържат се в незабавна готовност допълнителни сили и средства за реагиране при получаване на сигнали за наличие на плаващи мини и тяхното обезвреждане.

По-рано силна експлозия избухна в района на кей пред хотел “Форум” в черноморския курорт Костинещи в Румъния. По първоначална информация става дума за морска мина, каза говорителят на румънските военноморски сили полковник Корнелиу Павел, цитиран от телевизия Диджи24.

Засечена е и втора мина, която е още във водата. Това не е първият подобен инцидент от началото на войната в Украйна, отбелязват местните медии.

В събота пък противотанкова мина бе открита в морето край плаж близо до Кавала, Северна Гърция, съобщи АНА-МПА.

Гръцката брегова охрана съобщи, че мината е била на 25 метра от бреговата линия на дълбочина от около 2 м и е била силно корозирала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай