Нови правила за полицаите след инцидента в Стара Загора

Действията им могат да бъдат наблюдавани онлайн

Нови правила за полицаите след инцидента в Стара Загора | StandartNews.com

Нови правила за полицаите след инцидента в Стара Загора. Боди камерите ще станат задължителни за всички полицаи, които работят на улицата. Така действията им могат да бъдат наблюдавани онлайн във всеки момент, предават от Бтв. 

Мярката влиза в сила след инцидента в Стара Загора, при който 58-годишен мъж загина след гонка с полицейски екипи.

Над 90 персонални камери са разпределени между екипите на „Охранителна полиция“ – Бургас. Запис се прави само по време на проверка, но действията им се следят онлайн през цялото дежурство. Ако камерата не работи, се взима отношение по дисциплинарен ред.

„Попадаме често в различни ситуации, където когато някой има претенции, за да излезе истината, наяве се взимат записите и всичко се конкретизира“, казва Пламен Димитров, младши полицейски инспектор, „Охранителна полиция“ – Бургас.

В Сливен 36 боди камери показват работата на екипите в реално време. Задължението на патрулния полицай е устройството да бъде в постоянна готовност.

Под контрол са и патрулните автомобили. Засилва се и обучението на полицаите как да действат на улицата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи