Нови подробности за хеликоптера с парите. Кой гори?

Министър Гвоздейков хвана метлата

Нови подробности за хеликоптера с парите. Кой гори? | StandartNews.com

Нови подробности за хеликоптера с парите, който изправи косите на плажуващите на „Градина”.

ВИЖ ОЩЕ: Проговори организаторът на хеликоптера с парите. Историята

При полета с вертолет над плаж „Градина“ са взети всички необходими мерки за безопасност. Това гласи позиция на организаторите на рекламното събитие, при което хелиокптер прелетя в ранните часове на 1 юли опасно ниско над плажа с много посетители за посрещане на Джулай морнинг и разпръсна бутафорни банкноти от 100 долара с лика на Тодор Живков.

ВИЖ ОЩЕ: Истината за хеликоптера над Градина! Реклама на невиждано парти у нас

„Целта на каскадата е да пресъздаде кадри от филм. Искаме да уверим обществеността, че се взети всички необходими мерки за безопасността на показващите се хора от хеликоптера, като за целта са наети професионални каскадьори. Падащите предмети са биоразградими информационни брошури, които не могат да навредят на здравето на плажуващите“, гласи позицията на организаторите.

ВИЖ ОЩЕ: Банкноти с лика на Тодор Живков хвърчат над плаж Градина

От Министерството на транспорта започнаха проверка по казуса. Нарушенията при извършването на този полет са много, каза в предаването „Защо, господин министър“ на bTV министърът на транспорта Георги Гвоздейков. Днес той се среща с ръководството на дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация". Снощи министърът каза, че е бесен на шефа на дирекцията, който два дни не счел за необходимо да го уведоми за скандалната случка. Възможно е чиновникът да бъде уволнен или наказан.

ВИЖ ОЩЕ: Министър взима мерки срещу хеликоптера с живковите долари

Първоначалната проверка е показала, че полетът е без разрешение и е организиран по повод рекламна кампания. Твърде вероятно е пилотът и авиационният оператор да останат без лиценз. Пред националната телевизия организаторите на полета заявиха, че са предприели всички мерки за безопасност.

ВИЖ ОЩЕ: Голям чиновник гори заради хеликоптера с парите на Тато

Най-много на десет метра над главите на хората летя хеликоптерът и имаше човек, който висеше отвън, разказа пред Нова телевизия Васил Марчев, който станал свидетел на опасния полет над плажа на къмпинг „Градина“ край Созопол.

На въпроса дали си е помислил, че хеликоптерът може да падне върху хората и да предизвика трагедия, той отговори, че тази страшна мисъл му е хрумнала, когато летящият апарат се е наклонил много ниско над водата.

„Беше доста стресиращо. Много хора имаше на плажа. Мислихме си, че ще падне във водата“, заяви Марчев.

„Бяхме застанали на плажа, за да гледаме изгрева на слънцето на Джулая. Имаше до нас наблизо парти. Появи се тогава хеликоптер, който мина два пъти над вода, като единият слезе много близо с носа над повърхността. Може би бе на около 2-3 метра над водата, а след това изведнъж ускори нагоре и мина много близо над плажа“, разказва той.

„Завиваше зад караваните. Много хора имаше на плажа. Беше стресиращо за малки деца в 5 часа сутринта да чуват такива звукове, хеликоптер да минава и да ги буди“, каза още мъжът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай