Нова награда за Рангел Вълчанов

Нова награда за Рангел Вълчанов | StandartNews.com

София. Рангел Вълчанов получава наградата за цялостно творчество на Българската филмова академия. Церемонията е утре от 18.30 ч в Дома на киното. Автор на статуетката е Александър Дяков. "Сентиментъл суингърс" и "Михаил Йосифов секстет" ще участват в шоуто. Албена Александрова от БНТ, водещ и продуцент на галата, призна, че Рангел Вълчанов е обещал лично да прибере поредното си отличие.

"Цветът на хамелеона" на Емил Христов, "Миграцията на паламуда" на Людмил Тодоров и "Аз съм Ти" на Петър Попзлатев са номинирани за наградата за пълнометражен игрален филм, а създателите им - за режисьор номер едно. От същите ленти са и номинираните актриси и актьори в главна роля - Жанет Спасова и Ирмена Чичикова за "Аз съм Ти", Ирена Милянкова за "Цветът на хамелеона", Деян Донков за "Аз съм Ти", Руши Видинлиев за "Цветът на хамелеона", Христо Мутафчиев за "Миграцията на паламуда".

При поддържащите женски роли конкуренцията е между Жана Стоянович за "Аз съм Ти", Светлана Янчева и Касиел Ноа-Ашер за "Цветът на хамелеона", Лидия Инджова за "Вяра, любов и уиски" на Кристина Николова. При поддържащите мъжки роли в Топ три са Велко Кънев за "Миграцията на паламуда", Георги Кадурин за "Пистолет, куфар и три смърдящи варела" на Георги Костов, Руси Чанев за "Цветът на хамелеона".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай