Нова промяна в столичния зоопарк. Наливат куп пари

Кандидатства за безвъзмездна помощ

Нова промяна в столичния зоопарк. Наливат куп пари | StandartNews.com

Столичният Зоопарк подготвя проекти за разширение на волиерата за отглеждане на брадати лешояди, както и за разширение на съществуващото заграждение на европейските рисове. Зоопаркът ще кандидатства и за развитие и създаване на нова среда в Образователния център в Зоологическата градина, съобщават от Столична община на сайта си. 

На вчерашното си извънредно заседание Столичният общински съвет разреши на Зоологическата градина да кандидатства за безвъзмездна помощ по процедура от Управляващия орган на Програма „Околна среда“ 2021 – 2027 г. предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Техническа помощ за инвестиции в зоологически градини“ по приоритет три „Биологично разнообразие“ на ПОС 2021 – 2027 г. Целта е да се подпомогне разработването на качествени проектни предложения и последващо финансиране на инвестиционни проекти за ремонт на зоологически градини с цел изпълнение на консервационната им роля.

Имайки предвид вече започналите дейности преди крайния срок за кандидатстване, е необходимо да бъдат осигурени заемообразно средства в размер на 168 000,00 лв. с ДДС, от бюджета на Столична община, се посочва още в информацията. 

Допустимите дейности за финансиране по процедурата са разработване на план за развитие на зоологическата градина, план за колекция, който да включва и план за размножаване, план за консервационни дейности, план-график за изпълнение на дейностите за развитие на зоологическата градина при наличие на финансиране, с отговорници, срокове и индикативни бюджети по отношение на краткосрочните дейности, техническо задание за изготвяне на инвестиционен проект. Другите одобрени дейности за финансиране са подготовка на проектното предложение, организация и управление на проекта, комуникация, подготовка на документации за възлагане на обществени поръчки.

От месец април 2023 г. Зоологическа градина – София е член на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите. Това е най-престижната зоопаркова международна организация и осигурява нови възможности за зоопарков обмен, обогатяване на колекцията от животни, ползване на чуждестранния опит, участие в международни програми за опазване на защитени видове, облекчаване на административните процедури и осигуряване на още по-атрактивна среда за посетителите, посочват от Столична община. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мими
преди 1 месец

И пак ще е гадна работа! Високи цени за всяко едно нещо, никакви нови животни, сегашните са болни и немърливо гледани! Да се отвратиш!

Откажи