Нова изненада от времето. Ще запомним един ден

Идва много топъл ден

Нова изненада от времето. Ще запомним един ден | StandartNews.com

Нова изненада ни поднася времето. Мартенските капризи не спират. Ще е топло, но мрачно. А слънцето едва ще се прокрадва през гъстите облаци.

Облачността ще е значителна, на места в Южна България със слаби валежи от дъжд, сутринта в отделни райони с мъгла. По-съществени разкъсвания на облачността ще има над Северна България. Там ще духа до умерен запад-северозападен вятър, а в останалите райони ще е слаб от югозапад. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 8°.

Над Черноморието преди обяд облачността временно ще се разкъсва, след обяд ще е по-често значителна. Преди обяд вятърът ще е от запад, след обяд ще се ориентира от югозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През почивните дни южно от България преминава средиземноморски циклон, с които времето ще остане по-мрачно с превалявания в южната половина на страната. В събота в ранните часове в ниските райони видимостта ще е понижена.

В неделя ще усетим северозападен вятър покрай преминаването на студен атмосферен фронт. Поривите ще са по-осезаеми в западната част на Дунавската равнина. Условия за по-трайни мъгли ще има в Югоизтока. Сутринта в неделя термометрите ще показват между 2 и 7 градуса, следобед– от 9 до 14 градуса. Краткотрайни валежи през деня – отново в Южна България. Сняг ще превали в планините на Югозападна България.

От понеделник до сряда облачността ще е с чести разкъсвания. В ранните часове в първия ден на седмицата ще е студено с температури около и малко под нулата. Тенденцията обаче е да се затопля - в дните до неделя следобедните температури ще се повишават със стойности в някои райони около и над 20 градуса. Най-топъл ден се очертава петък.

Валежите през работните дни ще са оскъдни и локални. На този етап по-обилно ще вали дъжд около 11-12 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай