Нов снежен капан! Селища без ток и видимост

Между 20 и 35 сантиметра е снежната покривка в Смолянска област.

Нов снежен капан! Селища без ток и видимост | StandartNews.com

Очакваните проблеми в страната, свързани с промяната на времето, вече са факт.

Силен вятър и много сняг – така изглежда проходът Петрохан. Снегопочистващите машини не спират да се движат, а пътят се опесъчава. Заради минусовите температури са възможни заледявания.

Препоръчва се преминаването с подготвен автомобил и от опитни шофьори.

През нощта автобус от София се е опитал да изкачи върха на прохода в посока Монтана. Не е успял и е аварирал. В автобуса не е имало пътници. Чака се техника, която да го изтегли, съобщава bTV.

Влекачи, пътуващи към София, са били спрени преди влизането им в прохода при село Бързия и са били пренасочени. В Област Монтана няма затворени пътища.

Главният път Бургас - Варна, в частта от Обзор до Свети Влас, е затворен заради валежите от сняг. Ришкият проход е отворен, но само за леки автомобили до 12 тона.

Към момента не се съобщава за закъсали автомобили.

Обилен снеговалеж има и на територията на Община Средец, но на място са снегопочистващи екипи и там няма проблем с пътищата.

Въпреки това шофьорите, които пътуват в района, трябва да бъдат с повишено внимание.

Временно затвориха за преминаване подхода при пешеходна алея за кв. "Василико" в Царево. Забранява се движението на автомобили във връзка с интензивните валежи от дъжд и с цел превенция. Силен вятър в комбинация с дъжд образуват големи вълни, които могат да залеят пътя.

Автомобилите могат да преминават по обходен маршрут през пътната връзка при Противопожарна служба в Царево. При нормализиране на метеорологичните условия преминаването от затворения участък ще бъде възстановено.

От Община Царево са разположили дежурни екипи, които да следят обстановката и да оказват помощ при необходимост.

Между 20 и 35 сантиметра е снежната покривка в Смолянска област. Движението по пътищата вече се осъществява при зимни условия.

Въведени са ограничения за движение за моторни превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Рожен и Печинско.

Около 50 машини са на терен, по данни на Областното пътно управление. Пътищата се разчистват и към момента няма затворени участъци.

На "Шипка" няма ток, а видимостта на места е нулева. Това съобщи  инж. Венцислав Ангелов в ефира на NOVA. 

От АПИ съобщиха, че Троянският проход е затворен за всички МПС. Проходът "Предел" е затворен за МПС над 12 т.

От Агенцията информират още, че проходите "Превала", "Рожен" и "Печинско" са затворени за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

На терен има 411 снегопочистващи машини, които поддържат пътните артерии по проходите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай