Нов летящ шофьор, препуска из София

От прокуратурата съобщават

Нов летящ шофьор, препуска из София | StandartNews.com

Мъж качи клипове в социалните мрежи, на които демонстрира, че шофира с 260 км/ч на Околовръстното в София.

От прокуратурата съобщиха, че са се самосезирали по случая след излъчването на кадрите по NOVA. Образувана е преписка и е възложена проверка на СДВР. В хода на проверката следва да се приобщят видеозаписи от камери, да се установи самоличността на шофьора, както и да му бъдат снети сведения, се казва в съобщението на прокуратурата.

Разследващите са стигнали до последния собственик на колата. Оказва се, че автомобилът вече е изнесен от страната, а проверка ще трябва да установи кога точно шофьорът е развивал високите скорости.

Автомобилът вече е препродаден и предстои да се разбере в кой период са заснемани видеата. „Много от камерите са с различни собственици. Някои от тях са наши и на СДВР, други са на общината и на частни организации. Така че от които камери могат да се свалят, ще бъдат и ще бъдат приобщени. Проверката ще се извърши в пълен обхват”, закани се главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция”.

Само в рамките на 10 дни, това е вторият случай на шофиране с висока скорост, заснето от самия водач. Плеймейтката Кристин Йорданова качи клип с 260 по магистралата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай