Нов командир се срещна със старозагорския владика

Новият командир на Старозагорската 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов започна опознавателните си срещи в Града на липите от митрополитския дом

Нов командир се срещна със старозагорския владика | StandartNews.com

Новият командир на Старозагорската 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов започна опознавателните си срещи в Града на липите от митрополитския дом. Старозагорският митрополит Киприан е посрещнал днес генерала в покоите си, инифорамираха от митрополията. На срещата с владиката са били обсъдении традиционно добрите взаимоотношения между Бълграската правослаавна църква и българската армия, както и идеята за нов храм в поделението, в което е щабът на бригадата.

Бригаден генерал Стоян Шопов встъпи в длъжност като командир на Старозагорската 2-ра механизиранабригада на 15 август. В първото си публично изявление той благодари за оказаното доверие и за подкрепата на досегашния си командир - бригаден генерал Кузмов, за споделения опит по време на службата и за здраво поставените основи, върху които военнослужещите от елитното формирование от състава на Сухопътните войски да стъпят и да продължат да надграждат.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай