НОИ праща честитки, от които боли. Хиляди с блокирани сметки

Търси си над 12,7 милиона лева, които са неоснователно изплатени

НОИ праща честитки, от които боли. Хиляди с блокирани сметки | StandartNews.com

Честитки от които боли праща Националният осигурителен институт точно преди Коледа. От тях са засегнати хиляди българи, чиито сметки са блокирани по празниците.

НОИ е разпоредил в бюджета на Държавното обществено осигуряване да се върнат над 12,7 милиона лева, които са неоснователно изплатени осигурителни плащания за миналата година.

Данните са от ревизионната дейност на Националния осигурителен институт върху юридически и физически лица, извършени проверки през миналата година, като от близо 13 000 разпореждания за връщане на над 9 милиона лева, към ноември тази година са погасени повече от 6 милиона лева.

Става въпрос за неправомерно плащане на обезщетение и лихвите върху тях за болест, бременност и раждане, отглеждане на малко дете, както и суми за пенсии, изплатени неправомерно след смъртта на правоимащи лица.Други 3,5 милиона лева също са установени под формата на актове за начет и по тях погасената сума е над 600 000 лева, като бизнесът обжалва пред съда изплащането на 2 800 000 лева, най-вече за периода на ковид пандемията и държавната помощ за запазване на заетостта през този период.

Неправомерно платените суми НОИ събира най-вече със запори в банките върху сметките на длъжниците.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
11 Коментара
Канев
преди 4 месеца

Да, фашизмът настъпва

Откажи
Гошо Тарабата
преди 4 месеца

... ташак-социалистите по мадурите

Откажи
Сали
преди 4 месеца

Къде го виждаш, бе Кънев?

Откажи
Овен
преди 4 месеца

Имаш ли представа, какво значи фашизъм,че пишеш ,къде го виждаш?В последно време често се споменава от болните комунистически мозъци,постоянно им се привижда в главите,без да се замислят,че фашизъм и комунизъм е едно и също с една и съща идеология!

Откажи
Куртев
преди 4 месеца

Време беше да се спре източването на НОИ. Комуногномите са бесни, че немогат да постъпят с него както след 09.09.1944-та с Пенсионния фонд. Просто им отрязаха тази възможност. Всичко демократично и в полза на хората комуногномите наричат фашизъм. Логично е. Фашио от италиански означава общност, а комунягите се страхуват от общността като дявол 😈 от тамян!😉🤣🤣🤣

Откажи
Георги
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи
Добромир
преди 4 месеца

Не се спря с тази Виагра бе човек. Пожелавам ти за празниците да се отървеш от импотентността си, за да се спреш, че направо си за Гинес...не се спря да търсиш салами пардон шарани...

Откажи
Един от тълпата
преди 4 месеца

Няма ли да спреш да занимаваш хора с този идиотизъм!

Откажи
Румен
преди 4 месеца

Ти нали беше Емо, Тодор, Стефан, сега пък Георги. Тоя заместител на виаграта ще ти докара някоя шизифрения. Някой връзва ли ти още?

Откажи
Красимир
преди 4 месеца

Браво,това е ЕВРОПЕЙСКИЯ стандарт.

Откажи
Куртев
преди 4 месеца

Време беше да се спре източването на НОИ. Комуногномите са бесни, че немогат да постъпят с него както след 09.09.1944-та с Пенсионния фонд. Просто им отрязаха тази възможност.

Откажи