Сряда,

Неприятно за всички шофьори, нов удар по джоба

От: Агенция Стандарт -
63120
Неприятно за всички шофьори, нов удар по джоба
A
A
A

Неприятна новина за всички шофьори - автомобилните гуми поскъпнаха. Само за няколко месеца те са се повишили с до 20%, а със затоплянето на времето пред сервизите отново има опашки за смяна на гумите.

ВИЖ ОЩЕ: Горещи новини за бъдещите шофьори! Големи промени

При китайските гуми поскъпването е 10 на 100, а цените на познатите европейски марки са увеличени с 20%. Те са и предпочитаните. 

„Свързано е с енергетиката, с разходите за производство на гумите. Клиентите се убедиха, че качеството е по-важно от цената. Когато спестят някой друг лев от гуми, които не са европейско качество, те се изкривяват по-бързо“, казва пред bTV управител на сервиз.

ВИЖ ОЩЕ: Напрежение! Пазарът на коли тотално полудява!

В неговия сервиз гумите са по-скъпи, но цената за демонтаж и монтаж е без промяна. В един от центровете за гуми в Пловдив услугата вече е повишена с 20%.

„Последната година-година и половина е по-голямото увеличение и на автомобилните гуми, и на услугите. Компромисът, който се прави от клиентите е, че някои купуват вече всесезонни гуми“, каза за телевизията управител на център за гуми.

ВИЖ ОЩЕ: Ключова прогноза за горивата, какво ни чака

А заради т. нар. всесезонни гуми е намалял обемът на още една услуга – хотелът за гуми. Експерти обаче алармират, че те са подходящи само за градски условия. В планини и по магистрали се изискват специализирани грайфери.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com