Неофит събира пари за жертвите в "Миджур"

Неофит събира пари за жертвите в "Миджур" | StandartNews.com

Патриарх Неофит обяви, че няма да празнува рождения си ден, а ще се моли за България. Днес той навършва 69 г. Ден преди годишнината патриархът обяви, че не иска подаръци и помоли хората да пренасочат средства в помощ на почернените семейства от взрива в барутната фабрика "Миджур" в Горни Лом и пострадалите от наводненията във Варна и Мизия.

Дядо Неофит ще прекара рождения си ден в молитви за благополучието на България, съобщиха от Светия синод. "В предвид тежките трагедии, сполетели напоследък нашето Отечество и потопили в скръб целия ни народ - големите наводнения във Варна и Мизия, взели човешки жертви и причинили големи щети, трагичният инцидент в Горни Лом, отнел живота на 15 човека, Светейшият патриарх не счита за уместно да отбелязва тържествено Рождения си ден. Той ще прекара деня в уединение и молитва за българския народ", гласи официалното съобщение. Като благодари на всички, които са отправили и ще отправят своите приветствия към него, патриарх Неофит благопожелава здраве, благоденствие, мир, любов и преуспяване в добрите начинания. Той призовава всички, които възнамеряват да изразят своето уважение към него с подаръци и цветя, да насочат в деня на личния му празник своето внимание и любов към сънародниците ни в нужда.

Средствата могат да бъдат превеждани на следната сметка:

Св. Синод на БПЦ – БП; гр. София, ул. "Оборище" № 4; ИН по ДДС BG 121294143; ЕИК по БУЛСТАТ 121294143; IBAN BG 74 UNCR 9660 1067 9899 12; BIC UNCRBGSF – УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, като в платежното нареждане изрично да бъде упоменато предназначението на паричната помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай