Неочаквана промяна в Румъния! Кои българи засяга

Свързана е с нови решения при пътуването

Неочаквана промяна в Румъния! Кои българи засяга | StandartNews.com

Има важна промяна в Румъния, която засяга пътуващите българи там.

В Румъния отпадат винетките с валидност 7 и 90 дни, реши правителството на редовното си заседание в четвъртък. Промяната ще важи за леките автомобили и тези с маса под 3,5 тона. Въвеждат се винетки с валидност един ден, десет дни и 60 дни, предава Диджи24.

Така например за лек автомобил таксата ще бъде 2,5 евро за един ден или 28 евро за година. За превозно средство с тегло под 3,5 тона, използвано за товарни превози, цената на еднодневната винетка ще е 8,6 евро, 96 евро ще е за цяла година. 

За товарни автомобили с тегло между 3,5 и 7,5 тона таксата ще бъде четири евро за ден, 32 евро за 30 дни, съответно 320 евро за 12 месеца. 

Водачите на товарни автомобили с тегло между 7,5 и 12 тона ще плащат 7 евро за ден, 56 евро за 30 дни или 560 евро за година. 

За превозните средства, които имат между 9 и 23 места, таксата ще бъде четири евро за ден, 32 евро за 30 дни, съответно 320 евро за година. Тези, които са с повече от 23 места, ще плащат 7 евро за ден, 56 евро за 30 дни, съответно 560 евро за 12 месеца.

Превозни средства от типа на линейки, които са публична собственост или такива за местен обществен транспорт на хора, ще бъдат освободени от задължението за заплащане на винетка, стига да не напускат териториално-административния радиус на съответното населено място. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Killer
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може ----- https://mub.me/bioex

Откажи