Не е за вярване! Гадател увъртя няколко лица в измами

Станалото е в периода 2022-2023 година

Не е за вярване! Гадател увъртя няколко лица в измами | StandartNews.com

Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж за измами, свързани с премахване на магии и ритуали за здраве.

42-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност заради констатирани осем измами с цел имотни облаги. Той заблуждавал хора, че с ритуали ще излекува заболявания, ще им чете молитви и ще прогони духове и демони.

От средата на септември 2022  г. до октомври 2023 г. в ж.к. „Студентски град“ в София, обвиняемият Х.С. е взел златни накити – девет ланеца, четири гривни, четири висулки и три монети и сумата от 4040 лв., за да им бъдат четени молитви на И.Е.

През април 2022 г., Х.С. заблудил Ц.И., че ще предскаже бъдещето му и ще пречисти дома му, като вземе неговите златни накити – 3 ланеца, гривна, 4 дамски пръстена и един мъжки пръстен, за да им бъдат четени молитви и сумата от 999 лв.

В периода от средата на месец ноември 2022 г. до месец декември 2022 г. обвиняемият въвел в заблуждение С.К., че ще премахне черна магия и ще намери заровено злато от дядо му, като пострадалият е дал на Х.С. сумата от 2555 лв.

На 18 ноември 2022 г. той е измамил Д.Т., че ще я излекува от заболяванията ѝ, като вземе нейните златни накити –  две гривни, един чифт обеци, четири пръстена и верижка, за да им бъдат четени молитви в параклис във Велико Търново.

През месец февруари 2023 г. в София, Х.С. заблудил А.Й., че ще „излекува детето ѝ и че ако му даде пари, то няма да умре“, като тя му дала сумата от 3508 лв.

В периода от края на юни до средата на юли 2023 г. е взел 3751 лв. от Е.П., като ѝ е казал, че спрямо нея има магия за „невървеж и нямане“.

В средата на октовмри 2023 г. в близост до Централна жп гара в София, Х.С. е въвел в заблуждение Д.О., че ще изгони демон от дома ѝ, като за целта жената му дала 5133 лв.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.

Х.С. е осъждан. С постановление на наблюдаващ прокурор той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои днес да бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х.С.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи