Нашествието на целулита

Нашествието на целулита | StandartNews.com

Хранителен режим, пешеходство, масажи и хай технологии борят портокаловата кожа и мастните натрупвания

Целулитът вече няма нито почивен ден, нито предпочитан сезон. Напада всяка минута, всяка седмица и всеки месец на годината - без да пита или да иска разрешение. Сега обаче настъпи "неговото" време - загрозява, деформира фигурата, създава комплекси. Блокира минижупите и късите панталони, да не говорим за гледките на плажа. И когато е комбиниран с почти непосилните за стопяване мазнини по корема и с паласките, незнайно защо наричани "любовни дръжки", тогава драмата е тотална. Много дами (и господа) се заблуждават, че "портокаловата кожа" и мастните образувания атакуват само по-закръглените, но това съвсем не е така. Въпросните допълнителни екстри се случват и на хората, които нямат проблеми с кантара. Причините са до болка познати - генетична обремененост, прекаляване с вкуснотиите, заседнал живот, вездесъщият стрес... Срещу цялата тази напаст предлагат различни услуги и продукти - толкова много, че на човек му се завива свят. Друга тема е, че повечето от тях са неефективни.

Няма съмнение, че първо трябва да започнем с рафинирането на хранителния режим - да наблегнем на свежите зеленчуци и плодове, на суровите ядки. Да изхвърлим млечните изкушения от менюто. Ограничаването на сладкото и тестените изделия магически ще подейства върху целулита. Не забравяйте да минимализирате солта до минимум. Разкършете тялото - особено ако сте закован пред компютъра като заложник на професионалните си интереси и ангажименти. Надали имате време за фитнес, пък и той невинаги е панацеята. Така че заложете на пешеходството - поне по три километра на ден. Ако може да е по-бързичко, ще е най-добре. Пиенето на вода е друга болна тема в контекста на драмата. Някои експерти казват, че трябва да се гонят два и половина до три литра на ден. Други обаче (съвсем логично) твърдят, че това би било насилие над тялото и душата, ако не ви влече към постоянния водопой. Трябва, както винаги, да се открие златната среда. И към нея да се прибягват здравите масажи и някои от най-новите действително хай технологии.

Така се стига до машинариите, които очакваме да помогнат в битката с целулита и корема. Според международните светски хроники към тях са пристрастени сума ти холивудски звезди. На други обаче явно не им пука как изглеждат на плажа, както проличава от някои снимки.

Много от знаменитостите се подлагат на липосукции, които са инвазивни процедури с период на възстановяване. Преди време самата Джесика Алба призна, че се е подала на тази мания. Мадона и Ким Кардашиан обаче са фенки на неинвазивните процедури за оформяне на тяло.

Между тях е системата, наречена "акустични вълни" - добре позната и проучена в света технология за терапия на целулита. "Тя е базирана върху механичното действие на акустичните вълни върху фиброзните нишки на съединителната тъкан. Целостта на кожата не е нарушена. Заглажда неравностите, причинени от изпъкналите мастни образувания и фиброзните влакна, които ги обграждат", коментира д-р Катя Паскова. В борбата за стопяването на коремната обиколка и паласките напоследък все по-често се чува за процедурата с vanquish - базирана е върху фокусирана радиочестота, но няма парене, натиск, болка. Атакува единствено мастните депа - загрява ги постепенно до 45-46 градуса, докато на повърхността на кожата температурата остава в рамките на 40 градуса. Това е алтернатива на липосукцията, категорични са международните спецове в бюти индустрията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай