Народът се произнесе за изборите! Какво тревожи българите

Какви са нагласите на обществото

Народът се произнесе за изборите! Какво тревожи българите | StandartNews.com

Обществото не очаква сериозна политическа промяна и стабилизация след избори. На този фон обществените проблеми, които тревожат най-много българите, са далеч от темата за бъдещето на правителството. Това показват данните от допитване, проведено от „Галъп“ за БНТ.

Пред очите на всички! Див скандал за служебния кабинет (ОБЗОР И ВИДЕО)

За голямото мнозинство от българите нови избори няма да променят нищо. За 61% няма да се промени нищо, ако отидем на нови избори. Тоест, не са особено нужни. Почни всеки пети или 21% смятат, че предсрочният вот само ще задълбочи политическата криза. Тоест, общо 82 процента от българите не виждат никакъв смисъл от избори сега.

Денков с първи думи след срещата при Радев

Едва 15% са на мнение, че те ще доведат до разрешаване на кризата. 3% са отговорили с не знам. 

Проблемите в енергетиката (6%), социалната политика (6%) и образованието също будят обществена тревога. Проблемите са част от политическия дебат в страната и често са основа на консенсус за общи приоритети.

В последните седмици обаче бяха изместени от политическия дебат. В ситуация, в която респондентът е помолен да посочи само една, най-проблемна сфера, проблеми свързани с миграционните процеси, екологията и културата остават на по-заден план.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай