Наградиха Емилия Радева с "Аскеер" за цялостен принос

Наградиха Емилия Радева с "Аскеер" за цялостен принос | StandartNews.com

София. Сега разбирам, че сцената за мен е била и олтар, развалнувано призна актрисата Емилия Радева, при награждаването й с "Аскеер" за цялостен принос.

Тя призна, че е развълнувана, защото: "след 33 години живеене на тази сцена с колеги, с които съм направила най-добрите си роли, сега очи в очи ги гледам и им се радвам. Дойдох съвсем млада, в един много добър творчески колектив. Радвам се, че тази традиция се е запазила и досега. Сега разбирам, че сцената за мен е била и олтар, на който лично съм изповядвала толкова много трагични съдби на майки, имала съм толкова много дъщери и синове на тази сцена. Какво по-благодатно от това?!", заяви Емилия Радева и обяви, че ще раздели част от наградата: "Деля я по съвест, по творческо присъствие и по вълшебно партньорство с моя покоен съпруг – актьора Любомир Димитров".

Пиесата „Хамлет" на Народния театър взе три награди Аскеер.

Явор Гърдев взе Аскеер за режисура, а Леонид Йовчев спечели наградата за главна мъжка роля за превъплъщението си в Хамлет. Статуетката за женска роля взе Илка Зафирова.

Станка Калчева получи отличието за поддържаща женска роля за играта си в „Из живота на марионетките" в Младежки театър „Николай Бинев", а Атанас Атанасов бе отличен в категорията поддържаща мъжка роля за „Хората от Оз" на Театър 199.

По традиция годишните награди за театрално изкуство "Аскеер" се връчиха тази вечер на официална церемония в театър "Българска армия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай