Наддават за Миг Джагър в Лондон

Мик Джагър във версия на Анди Уорхол

Наддават за Миг Джагър в Лондон | StandartNews.com

Лондон. Сериграфия на Миг Джагър от Анди Уорхол с размери 111х74 см от 1975 г. е сред произведенията на изкуството, за които ще наддават в Лондон на 16 юли.

Първоначалната оценка е 20 000-30 000 британски лири. Подписът на Уорхол е нанесен с молив, а фронтменът на "Ролинг стоунс" е положил автографа си с черен маркер. Уорхол и Джагър се срещат през 1963-та, когато групата все още набира популярност в САЩ. Анди създава обложката за албума Sticky Fingers. Произведението първоначално е публикувано като портфолио с 10 сериграфни вариации на звездата.

Аукционът за графично изкуство на "Бонамс" ще предложи изключителна селекция - някои от 177-те творби се появяват за първи път на пазара.

Едно от най-интересните предложения е пълната серия от 105 литографии на Салвадор Дали - единствените познати подписани, които съществуват. Очаква се да бъдат продадени между 40 000 и 60 000 лири. Това е най-големият публикуван комплект на Салвадор Дали, създаден през 60-те години по поръчка на неговия благодетел Джузепе Албарето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай