Сряда,

МВР знаели, че медсестрата няма да скочи

От: Редактор -
A
A
A

Относно упреците, че МВР не е изпратило психолози, шефът му Ивайло Иванов обясни, че тези специалисти се използват при работа с хора, извършили тежки престъпления. "Никога, когато се ползват психолози, не се очаква те да свършат нашата работа, очакваме да предвидят поведението на лицата, срещу които сме изправени", обясни пред журналисти главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Ведомството било информирано за ситуацията снощи около 18.00 часа и на база подадената информация бил направен анализът, че не става дума нито за заложническа криза, нито за терористичен атентат. Имало наблюдение пред сградата на парламента и едва сутринта, когато напрежението ескалирало, била изпратена пожарна със специално платнище, каза Иванов. Той уточни, че парламентът е сграда с особен режим, тя се охранява от НСО и само при определени обстоятелства вътре могат да влизат въоръжени полицаи.

Премиерът Борисов също коментира днешната ситуация в Народното събрание, при която медицинската сестра Бойка Анастасова излезе на перваза на прозореца.

"Имам два отговора в зависимост от ситуацията. Ако говорех като президента Румен Радев, щях да кажа, тъй като НСО е на негово подчинение, че виновен е началникът на НСО, но аз никога не говоря така. Никога не правя такива заключения, а точно обратното", каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, по повод събитията от тази сутрин в бившия Партиен дом.

"Това е отговорът ми за тези, които ме атакуват. НСО правилно са действали - това са български сестри, български майки, съпруги. Какво толкова е станало, че са преспали там - да ги дърпат, бутат и извличат насила не е красиво и джентълменско. По-добре е така, отколкото да са влезли със сила", добави Борисов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички