МВР каза ще има ли нови КПП-та

Зам.-вътрешният министър обясни какво правят полицаите в карантината

МВР каза ще има ли нови КПП-та | StandartNews.com

Нови КПП-та няма да има. Те не са необходими като евентуална ограничителна мярка, ако тези в момента не подействат. Това заяви в интервю за бТВ заместник вътрешният министър Стефан Балабанов.

„Мерките в момента са достатъчно добри и балансирани от гледна точка на това да се запази живота и здравето на хората, а и да се даде въздух на икономиката да работи. Смятам, че балансът е добър и се надявам след две седмици мерките да дадат добър резултат“, каза Балабанов. Той подробно обясни задачите на МВР по време на новата карантина.

На първо място полицията строго следи карантинираните лица. Помага и с разнасянето на уведомленията на РЗИ. „Продължава като практика и бусове на полицията да обикалят като линейки. Нашите радиостанции са настроени на тези на Спешна помощ и непрекъснато си комуникират“, каза още зам.-вътрешният министър.

Денонощно се правят проверки и дали магазините и заведенията спазват ограничителните мерки.

„Едва ли полицията ще може навсякъде да ги направи, ресурсът ни е ограничен“, допълни Балабанов. По думите му обаче българите не са дисциплинирани и полицията „не може да огрее навсякъде“.

До момента има около 3000 съставени акта за нарушаване на карантината. Много хора са дадени и на съд в тази връзка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай