Мутафчийски намери нова употреба на маските

Той даде нагледен пример за какво стават обикновените предпазители

Мутафчийски намери нова употреба на маските | StandartNews.com

Ген. Мутафчийски показа за какво става маската, с която се похвали в ефир, че си е купил от кварталната аптека за 3.50 лв. – за бърсане на очила.

Той неволно демонстрира това по време на брифинга в Министерския съвет (МС), отговаряйки на острите журналистически въпроси за маските и глобите, като избърса очилата си с размаханата преди това пред камерите ушита обикновена маска от квартална аптека.

Впрочем, вчера на срещата с представителите на Светия синод, се видя, че генералът не носи такива маски - беше с маркова, вносна.

Но здравният министър Кирил Ананиев увери, че чакаме 1 000 000 нови маски от висок клас на защита и те ще са предназначени за хора, които са социалнослаби или не могат да си купят маска. Той го стори, след като заяви, че засега изискването задължително да се носи маска на обществени места навън, както и на закрито, отпада.

Иначе, Мутафчийски успокои, че се развива българско производство на лични предпазни средства, но и на няколко пъти потвърди, че са противоречиви сведенията доколко маските предпазват от коронавирус.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай