Москов: Няма повод за притеснения, че мандатът на директора на НЗОК изтича

Москов: Няма повод за притеснения, че мандатът на директора на НЗОК изтича | StandartNews.com

София. Няма никакво основание за притеснение от това, че днес изтича мандатът на директора на НЗОК. Докато тече изборът, подуправителят на Касата има всичките правомощия да изпълнява функцията. Надзорният съвет работи. Това заяви здравният министър Петър Москов пред БГНЕС.

Москов обясни за кандидатите за поста на сегашния директор Румяна Тодорова. "Това дали има или няма кандидати, ще разберем в следващите дни", коментира той. "Но наистина нека не превръщаме края на един мандат в драма. Този мандат завършва на 12-и и следва нов мандат, евентуално ново ръководство. Ще видим какви кандидатури, ще бъдат представени", каза още здравният министър.

Методиките и правилата за финансиране са били окончателно одобрени на заседанието на НЗОК, припомни Москов. "Целият процес по спокойствие в системата, по ясни правила за финансиране, е извървян, той е завършен. По отношение на действията на ръководството на Касата всичко е спокойно, изпълнителите на болнична помощ са спокойни и трябва да бъдат спокойни. Пациентите трябва да знаят, че има ясни правила, по които тяхното лечение ще бъде осъществявано", допълни здравният министър.

Повече за кандидатите за шеф на НЗОК четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай