Москов: Няма неизвозен пациент по спешност в бедстващите райони

Москов: Няма неизвозен пациент по спешност в бедстващите райони | StandartNews.com

До момента няма неизвозен пациент по спешност в бедстващите райони. Това заяви пред журналисти в Пловдив министърът на здравеопазването Петър Москов.

В тези райони има засилени мерки за медицинска помощ, изтъкна министърът. Двама от тримата зам.-министри се прекарали цялата седмица на терен в бедстващите селища, добави Москов.

Министерството ще направи списък на лекари и екипи на Спешна помощ, помагали на бедстващите, за да се знае за тяхното геройство. "Въпреки, че обикновено обществото е свикнало да слуша и говори как лекарите не си вършат работата, сега ще се види колко много работа са свършили те, за което медиите трябва също да пишат, смята Москов. Лекарите са вървели през преспи и са рискували живота си, в името на пациента", каза здравният министър.

Припомняме, че преди дни лекарка вървя в огромни преспи с риск за живота си, за да спаси бебе.  "Не се замислих и за миг дали да тръгна, когато се получи сигнала за 1-месечно бебе от село Рани лист", призна пред "Стандарт" д-р Филиз Абидин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай