Понеделник,

Морето се оживи. Хотелите пълни, проблем с паркирането

От: СТАНДАРТ -
508
Морето се оживи. Хотелите пълни, проблем с паркирането
A
A
A

Противно на прогнозите за страх от коронавируса и мъртъв сезон, България е на море. Хотелите и на север, и на юг се пукат по шевовете от туристи. От Южното Черноморие дори дойде новината, че места няма

Туристическият сезон е в разгара си. „Сезонът върви добре, повечето хотели са пълни. Възниква въпросът на каква цена и за колко дълъг период. Имаме съвсем малко неотворили хотели. Интересно е, че се променя самият профил на туристите. Преди разчитахме на чартърен туризъм, а сега курортите са пълни с местни автомобили, което изважда нов проблем на дневен ред – местата за паркиране. Хотелите са доста комбинативни и гъвкави”, заяви пред Нова тв председателят на варненската туристическа камара Илин Димитров.

Той посочи, че мерките срещу коронавируса се спазват, а броят на заразените е сравнително нисък. Влошава се обаче ситуацията с недостига на персонал.

Някои от курортите по Южното Черноморие се похвалиха със запълнена леглова база.

„От 1,20 млн. места за настаняване, всички са заети. Преобладават туристи от Германия, Австрия, Естония, Чехия, Словакия, Русия, Беларус, Израел, Румъния и разбира се, нашите сънародници. Навсякъде имаме туристи, дори и малките градчета са пълни”, обясни пред Нова тв областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова.

Тя посочи, че до този момент на летище Бургас има 2700 полета. Очаква се до края на сезона те да бъдат около 7600.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com