Мобилно приложение прави работата в екип по-приятна

Мобилно приложение прави работата в екип по-приятна | StandartNews.com

Амстердам. Мобилно приложение с българско участие, което спечели наградата на публиката в състезанието на FNV/Kiem's 'So you think you can app?' (Мислиш си, че можеш да правиш мобилни приложения?) на холандски фестивал през април 2013 г., е достъпно вече и у нас. The AppicPlanner е приложение за екипна работа по проекти, което чрез употребата на игрови елементи (gamification) внася свежа нотка в сектора за продуктивните мобилни приложения.

 

Холандският стартъп с 1/3-та българско участие задвижва проекта си с идеята да се промени начина на възприемане на работата - от нещо задължително (и съответно неприятно) към поне малко по-приятно групово занимание. Тоест ако хората работят заедно в отбор и има елементи на забавление, то те ще са по-мотивирани да си вършат работата и ще показват по-добри резултати.

 

The AppicPlanner е създаден като средство за оптимизация на работния процес. Приложението може да се ползва за мениджмънт както при индивидуални, така и при групови проекти. За да започнат съвместна работа, потребителите могат да поканят своите приятели да се присъединят към даден проект и да споделят отговорности и задачи.

 

Приложението предоставя ясен поглед върху текущите ви задачи и техния статус. Потребителите могат да следят прогреса си, да забелязват проблеми в ранен стадий и респективно да предотвратяват закъснения. Уникална за app-a е функцията за изпращане на мотивационни съобщения до вашите партньори в проект. Така наречените 'мотивации' представляват шеговити коментари като мъмрещите Kick-a-butt ("ритник отзад"), AppicFail("епичен провал"), Grab some coffee("Я си сипи едно кафе") или надъхващите Like a boss ('шефска работа'), Apicness("епичност"), Let's grab a drink ("Хайде да се почерпим") и др., които имат за цел по свеж и оригинален начин да мотивират "мързеливците" в групата ви да наваксат с работата си или да похвалят за добре свършените задачи.

 

The AppicPlanner акцентира на забавния елемент при работата в екип. Чрез игрови елементи (gamification), мобилното приложение създава по-позитивна работната атмосфера и предлага промяна на конвенционалната нагласа за работа в проект.

 

Програмирано за iOS7, безплатното мобилно приложение се поддържа от iOS версия 6 и нагоре, a в скоро бъдеще ще бъде достъпно и за iPad и Android.

 

Промо видео може да видите тук: www.justappic.com/appicplanner

 



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай