Петък,

Млади социалисти от София дариха дрехи на БЧК

От: Рачо Рачев -
Млади социалисти от София дариха дрехи на БЧК
A
A
A

Млади социалисти от София дариха дрехи на Българския червен кръст. В акцията взе участие и председателят на БСП-София Калоян Паргов. Членовете на Софийската организация на партията се срещнаха и разговаряха с акад. Христо Григоров и други представители на ръководството на БЧК.

Участниците в срещата обсъдиха важността, особено във времена на изпитания, на доброволчеството и необходимостта от законодателното му регламентиране.

„Докато България и светът са вглъбени в здравния аспект на коронакризата, на заден план остава социалният“, това каза председателят на МО в БСП-София Габриел Вълков и допълни, че като млади социалисти, те мислят за всеки човек, който се нуждае от помощ.

„Ето защо днес дарихме стотици дрехи, събрани от младежите от София, за да помогнем на деца без родители, възрастните хора и всеки човек в нужда“, обясни Вълков и призова всеки, който има възможност и желание да помогне на нуждаещите се, да последва примера им.

„Доброволческата и благотворителната дейност на младежите от Софийската организация на БСП е традиционна и е част от цялостната ни стратегия за работа в полза на уязвимите групи в обществото и подпомагането им“, обясни Калоян Паргов и отбеляза, че всяка младежка доброволческа инициатива има пълната подкрепа на цялата Софийска организация на БСП.

„Солидарността и съпричастността са принципи, които изконно са залегнали в нашата обществена дейност“, заяви лидерът на БСП-София.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички