Министърът на транспорта на визита в Сливен. Причината

Какво предоставя общината

Министърът на транспорта на визита в Сливен. Причината | StandartNews.com

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков е на посещение в Сливен. На летище „Бършен” ще бъде изградена третата временна оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух (HEMS). В нея се очаква да бъде позициониран третият хеликоптер, който ще пристигне в края на 2024 г.

Община Сливен е предоставила за временно ползване терен и сграда, които ще се използват до изграждането на постоянната оперативна база.

„Обществената поръчка за изграждане на оперативни бази, може би, ще стартира следващата седмица. Процесът ще отнеме година и половина. Първият хеликоптер трябва да пристигне в края на месеца, по договор, останалите два - през лятото и в края на годината”, заяви транспортният министър. По думите му до края на 2024 година базите трябва да са готови, за да бъдат въведени в експлоатация, а трите хеликоптера да поемат дежурства „ Българските граждани ще могат да разчитат на тях, при необходимост да им бъде оказана спешна медицинска помощ по въздух”, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Христо
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи