Министър с горещи данни за месото и яйцата

Кирил Вътев със силни думи за Габриел и Денков

Министър с горещи данни за месото и яйцата | StandartNews.com

Няма данни за месо и яйца, които се внасят в България без етикети и се продават като български. Това показват проверките, извършени от органите на земеделското министерство. Новината съобщи ресорният министър Кирил Вътев в интервю за предаването „На фокус с Лора Крумова” по Нова тв.

 „От първия ден това правителство е подложено на атаки, най-често несъстоятелни”, коментира Вътев. По думите му не се вълнува изобщо от въпроса дали ще остане на поста и след ротацията през март.

Толкова много неща сме подхванали, ако тези, които ще вземат решение, преценят да остана, ще продължа, каза министърът.

Според него има много усилия да се клати постоянно правителството, тъй като „има и други сили в България, които се притесняват, че сме толкова близо до Шенген и еврозоната”. Вътев каза още, че като непартиен човек за него е по-важно какво ще се свърши.

„Прекалено добре работя с Мария Габриел и премиера акад. Денков, както много пъти съм казвал тия хора са късмет за България в този момент”, допълни министърът.

По думите му ДФ „Земеделие” са вдигнали темповете и в края на миналата година са изплатили на 100% всичко, което е трябвало да бъде изплатено. „От този меморандум, който се записа, е изпълнено всичко, с изключение на онова, което е неизпълнимо”, заяви Вътев.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай