Мария Статулова и Лили Маравиля са звездните дами в балканската класика

Мария Статулова и Лили Маравиля са звездните дами в балканската класика | StandartNews.com

Ивайло Герасков е французинът в най-новата версия на "Напразни усилия на любовта" - този път в театър "София" с режисьор Крис Шарков. Печеният актьор ще дирижира мераците на младите принцеси в комедията на великия Шекспир. Мацките, естествено, се забъркват с напористи плейбои със синя кръв. Юнаците са предвождани от Бирон, в чиято кожа влиза Мартин Гяуров, който прави все по-добро впечатление. (Неслучайно в следващия сезон на "Фамилията" ролята му ще става все по-значителна.)

Някога Бирон беше супер секси и супер добра роля на Стефан Данаилов в Армията.

Другите трима сега в театър "София" са Юлиян Рачков, Антон Григоров и Борис Георгиев. Красавиците на сцената са Дария Симеонова, Йоана Темелкова, Мила Банчева, Силвия Петкова, Симона Халачева. Визията ще е класика, декорите и костюмите са автентична епоха, но няма да липсва и модерност. Още повече че художникът е Венелин Шурелов. Премиерата е в началото на следващия сезон.

Мария Статулова и Лили Маравиля са звездите в "Госпожа Министершата" на Бранислав Нушич. Недялко Делчев ще овладява балканските демони. В ролята на тийнейджъра Рако е Асен Мутафчиев, ученик на Стефан Данаилов в НАТФИЗ. Синът на Христо Мутафчиев и Лиза Шопова обаче е попаднал в състава не заради "връзките" си, а заради това, че е спечелил кастинг. Премиерата е на голямата сцена.

На фестивала "Варненско лято" общинската трупа спечели червени точки с две съвсем нови постановки - "Уелкъм, Америка" от Матей Вишняк на Тея Сугарева и "Вампир" на Страшимиров с режисьор Василена Попилиева. Иван Добчев пък ще прави кастинг за "Опера за три гроша". На времето тъкмо в театър "София" се случи прекрасното зрелище по Брехт с Коста Цонев, Тодор Колев, Стефан Илиев. Може би Калин Врачански би могъл да бъде прекрасен като Меки Ножа. Стига да може да пее, разбира се. Защото клаузите в договорите за поставяне на Брехт са железни и не мърдат с десетилетия.

Неотдавна театър "София" се завърна от гастрол в Букурещ, където беше акламиран за "Коварство и любов". Отзивите в пресата бяха изпълнени с хвалби. Списание "Тайфасури" писа: "Български бижута в "Одеон". "Коварство и любов" буквално шокира с идеята на режисьора Стайко Мурджев, който подписва и възхитителната сценография, да започне спектакъла в духа и костюмите на епохата на немския романтизъм, за да го трансформира във втората част в изумителна фреска на съвременното общество. Не само перуките, мокасините и класическите костюми се смениха с потресаващите фашистки кафяви униформи, панталони, колани и ботуши, но и персонажите претърпяха болезнена и обвиняваща метаморфоза, блуждаейки в клетките на политически лабиринт със задълбочено насочване към лицата на властта, в която "Нищо не е по ужасяващо от Полу-Истината, но, в същото време, нищо не е по-изгодно за Човека"! Този елитен политически спектакъл бе представен блестящо от едни тотални актьори".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай