Мангъров победи! Спечели битката на живота си

Съдът се произнесе в негова полза

Мангъров победи! Спечели битката на живота си | StandartNews.com

Доц. Атанас Мангъров победи. Той постигна съдебна битка срещу шефа на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в спора им опасни ли са ваксините срещу Ковид-19. Войната между тях се разрази по време на ограниченията заради пандемията от коронавирус.

Софийската районна прокуратура отказа да образува досъдебно производство срещу педиатъра и инфекционист заради изказванията му за ваксините. Според прокурор Константин Сулев, сигналът на д-р Иван Маджаров – председател на УС на Българския лекарски съюз, че доц. Мангъров е направил изказване, което не е етично, не е коректно и всява паника, не може да се вземе под внимание поради ред причини.

Става въпрос, разбира се, за участието на инфекциониста в предаването „На фокус” – още във времето, когато в национален ефир беше модерно да се говори за COVID. Тогава той заяви, че има починали хора вследствие на това, че са си сложили ваксина, както и че има такива, които се заразяват, боледуват тежко и дори умират, въпреки че са поставили такава.

„Министерството на здравеопазването сочат, че нямат информация за извършени изследвания по отношение на причината за леталния изход при починали от ковид-19”, пише в постановлението си прокурор Сулев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай