Маги Халваджиян:Зверски ме боли, безотговорни сме!

Карбовски: Сбогом, усмихнат тиквенико! Журналисти с постове след смъртта на Милен Цветков

Маги Халваджиян:Зверски ме боли, безотговорни сме! | StandartNews.com

 

Медийната гилдия бе потресена тази вечер от трагичната новина за нелепата смърт на колегата тв водещ Милен Цветков. Десетки журналисти изразиха съболезнованията си във фейсбук и се сбогуваха символично със своя колега и приятел.

"Зверски ме боли за Милен! Той все се мъчеше да разбере защо сме толкова криви! И си отиде убит от същата тази безотговорност!" Това написа в социалните мрежи телевизионният и кино продуцент Магърдич Халваджиян по повод смъртта на известния тв водещ Милен Цветков. Той загина навръх Великден в жестока катастрофа край мол "Парадайз". Журналистът бе пометен на пътя от дрогиран 22-годишен младеж.

"Поста ми ще е гневен! И ще е свързан с поста ми за безотговорните, които напуснаха София! Ако е вярно това, че надрусан младеж се е врязал в колата на Милен, докато е чакал на червен светофар, всичко си идва на мястото! Да умреш в центъра на празна София по този нелеп начин, значи само едно: Безотговорни сме! Към всичко! Безотговорни към себе си, към децата си, към работата си, към здравето си, към обществото и към живота! Днес ще поработим между другото, утре ще си гледаме децата между другото, после ще спазваме правилата, ама уж, и накрая ще обвиним света, че ни е крив! Е, да, не всички сме такива! Но критичната маса е такава! Сигурно звучи болезнено! Но и мен ме боли! Зверски ме боли за Милен! Той все се мъчеше да разбере защо сме толкова криви! И си отиде убит от същата тази безотговорност! Днес, ще е дрогирано момче, утре ще е корумпиран и безотговорен към държавата политик, вдругиден мързелив и некомпетентен чиновник! Има ги много! И са навсякъде! Сбогом, Милене! Дано там горе откриеш истината за нас! Истината за това какво, по дяволите, ни има! Лек път, човече!", пише  Халваджиян

"Синият екран почерня от тази новина... любовта остана...", написа Игор Марковски, шокиран от смъртта на Милен Цветков.

"Милене, Милене... Сбогом, братко по оръжие и думи!!! Ще липсваш!!", сподели и Ники Кънчев.

Мартин Карбовски се прости така с Милен Цветков: "С годините ще си тръгнем, напсувани и непростени. А ние бяхме само това, което вие не сте. Не бехме подлоги. Плачете за този, който ви дразнеше. Сбогом Милене, усмихнат тиквенико, сполай ти за думите. И смелостта, копеле."

Нери Терзиева също тъжи за внезапната загуба на тв водещия. "После пак кажете, че няма незаменими хора... Миленски. Незаменим. Мъжкарят на думите и делата в нашия екип. Сбогом, момче!", написа известната журналистка.

Истински кошмар се е разиграл на столичния бул. "Черни връх", при който издъхна Милен Цветков. Читател на БЛИЦ е станал свидетел на катастрофата. Той е и от хората, притекли се на помощ на водещия в първите минути след ужасяващото меле.

„Бях на светофара в насрещното и видях всичко. Цветков беше спрял с колата си на червен светофар, а един джип се вряза в него. Влетя с над 100 километра отзад“, разказва очевидецът пред медията ни.

„Извадихме Цветков от колата, глътна си езика, но му помогнахме. Опитвахме се да го държим в съзнание докато дойде линейката. В нея обаче… Потресен съм“, добавя той. По думите му не е имало никакъв спирачен път от страна на джипа, ударил колата на известния журналист.

„На водача на джипа му нямаше нищо. Беше пишлеме на около 20 години. При него имаше още едно момче на предната седалка, но то избяга. На задната седалка имаше момиче, което също беше невредимо“, добавя очевидецът.

 По-късно се оказа, че джигитът е на 22 години, тъпкат с дрога, бе отведен в ареста без видими рани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай